Je bent hier: Je bent hier:
Over ons

Welkom op muziekplaats, de ontmoetingsplek voor iedereen die iets met muziek heeft.

Muziekplaats is ontstaan uit een grote behoefte aan informatie over muziek, muziekanten, muziekleraren en -leerlingen. En dat alles op een overzichtelijke, toegankelijke plek.

Tien jaar geleden, ben ik Alper Kelekci, tevens oprichter van Muziekplaats naar Nederland gekomen. Als muzikant was ik als eerste op zoek naar informatie over alles rondom muziek in dit voor mij nog nieuwe land. Ook had ik vragen als “waar ontmoet ik collega’s?”, “hoe ontwikkel ik een professioneel netwerk?”, “hoe kom ik in contact met muzikanten van andere muziekrichtingen?”, en “wat zijn de mogelijkheden rondom samenwerking op intercultureel gebied?”. Daarnaast kwam ik er gaandeweg achter dat er een heleboel leerlingen zijn die heel graag muziekles zouden willen krijgen op mijn muziekgebied. Maar ook zij konden hun weg naar mij als muziekleraar niet goed vinden, er was geen brug, geen ontmoetingsplek. Social media hebben wel geholpen uiteraard, maar ook die plekken waren onvoldoende geschikt. 

De antwoorden op deze vragen vond ik versnipperd. Er was geen centrale ontmoetingsplek voor alle vragen en behoeften hierboven. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat ik niet de enige was die behoefte had aan een centrale ontmoetingsplek voor muziekliefhebbers. En zo is Muziekplaats ontstaan.

Hopelijk helpt Muziekplaats ook jou in je zoektocht naar meer muziek in je leven. Alles over muziek op een centrale plek, 100% muziek.